آشنایی با دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ به معنای بازاریابی دیجیتالی است که با استفاده از ابزار های دیجیتالی آنلاین یا افلاین اقدام به بازاریابی برای محصولات یا خدمات میکنند. حوزه دیجیتال مارکتینگ مربوط به سالیان اخیر نیست و سال های زیادیست که وجود دارد اما امروزه با ابزارهای دیجیتالی زیاد و همچنین افزایش کاربران فضای مجازی رشد و پیشرفت چشمگیری داشته است.
همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ چند سالیست در کشور ما رونق بسیاری داشته و بسیاری به صورت تخصصی در یک حوزه و بسیاری به طور کلی در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند. بخش های مختلف این حوزه شامل موارد زیر است:
- سئو
- طراحی سایت
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی محتوا
- مدیریت شبکه های اجتماعی
- بازاریابی دیجیتال
- و …
یک دیجیتال مارکتر لزوما آشنایی و تخصص در تمام این موارد را نیاز ندارد و میتواند در یک بخش به طور تخصصی فعالیت کند. در شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام شاهد افرادی هستید که با تولید محتوا به شما آموزش و مشاوره در زمینه افزایش فروش در اینستاگرام میدهند. این افراد به طور تخصصی در حوزه بازاریابی و افزایش فروش در اینستاگرام فعالیت میکنند.
به طور کلی یک دیجیتال مارکتر باید در زمینه بازاریابی و افزایش فروش در فضای مجازی اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند به رشد یک کسب و کار سرعت بیشتری بدهد.

تخصص های مورد نیاز یک دیجیتال مارکتر
یک دیجیتال مارکتر باید توانایی تولید محتوا را داشته باشد و این امر زمانی میسر میشود که به نرم افزار های مختلف مسلط باشد. از مهمترین نرم افزار ها میتوان به فتوشاپ، نرم افزار های آفیس، شبکه های اجتماعی و پلتفرم های طراحی سایت اشاره کرد.
برای شبکه های اجتماعی سه نرم افزار Adobe Audition، Adobe Primier، Adobe Photoshop نیاز است و عدم تسلط به این نرم افزار ها باعث ایجاد مشکل در تولید محتوا خواهد شد. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی بر پایه تصاویر و ویدئو هاست که به راحتی میتوانید با کمی جستجو شاهد موفقیت صفحاتی باشید که در تولید محتوا عملکرد مناسبی داشته اند.
در سایر بخش های دیجیتال مارکتینگ نیز استفاده از نرم افزار های آفیس بسیار پر کاربرد است زیرا که میریت یک پروژه نیاز به نرم افزار های ورد و اکسل دارد. اگر با این نرم افزار ها کار نکرده اید حتما از الان کار با این دو نرم افزار را شروع کنید.
یکی از مهمترین مسائلی که باید یک دیجیتال مارکتر به آن آشنا باشد مدیریت و کوچینگ یک پروژه است. یک پروژه بدون مدیریت و استراتژی نتیجه مناسبی دریافت نمیکند. پس خود را برای مدیریت آموزش دهید تا بتوانید نتیجه مناسبی کسب کنید.
وظایف دیجیتال مارکتر
به طور مشخص نمیتوان وظایف یک دیجیتال مارکتر را مشخص کرد زیرا شاخه های دیجیتال مارکتینگ زیاد است و هر پروژه نسبت به نیاز خود با متخصص آن حوزه انجام میشود. از پرطرفدار ترین و پرکاربرد ترین حوزه ها در دیجیتال مارکتینگ میتوان به سئو، تولید محتوا، مدیریت شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و طراحی سایت اشاره کرد. در حوزه سئو، وبمستر وظیفه ای برای تولید محتوا ندارد از این رو در هنگام قرارداد با کارفرما این مسئله را مطرح کنید و در صورت نیاز با افزایش هزینه کار در قرارداد ذکر کنید.
در هر حوزه هم دایره فعالیت افراد متفاوت است. برای مثال در یک پروژه سئو، یک شخص مدیر پروژه و یک شخص وبمستر است و هرکدام به صورت مجزا وظایف متفاوتی دارند. البته این موارد در پروژه های بزرگ رخ میدهد و در پروژه های کوچک تر افراد کمتری حضور دارند.
این مقاله در حال بروزرسانی است